KENDİ FİDANIMIZI KENDİMİZ ÜRETİYORUZ

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü Etkinlikleri kapsamında Bursa'mızın en önemli simgelerinden biri olan kestane çimlendirme etkinliğimiz gerçekleştirilmiştir.

18.02.2022 470

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü etkinlikleri kapsamında ülke genelinde çeşitli protokoller ile ya da –imkanlar ölçüsünde- gerçekleştirilen etkinliklerle ağaçlandırma çalışmaları yapılmıştır. Mahmut Celalettin Ökten İmam Hatip Ortaokulu olarak tüm öğrencilerimizin etkinliğe katılımlarını gerçekleştirememenin hüznünü farklı bir etkinlikle sevince dönüştürdük.

Bursa'mızın en önemli simgelerinden biri olan kestaneyi esas alarak 'Öğrencisi ile Yeşeren Bursa' dedik ve 5. Sınıfa giden her öğrencimizden evlerinde bir adet kestane fidanı yetiştirmelerini istedik.

Projenin planlanması ve sürecin takibi ile ilgilenen Okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Sn. Mustafa DOĞAN 5. sınıflarımızda eğitim gören tüm öğrencilerimize projenin tanıtımını yaparak birer adet kestane tohumu hediye etti.

Öğrencilerimizin kestanelerinin çimlenmesini büyük bir heyecan ile bekliyoruz.

Haberimizi Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.)'in ağaç dikmenin önemi/faziletiyle ilgili hadis-i şerifleri ile bitiriyoruz:

"Ağaç diken bir Müslümana o ağaçtan yenilen mahsul onun için sadakadır. Yine o ağaçtan çalınan meyve da onun için sadaka olur. Vahşi hayvanların yediği de o kimse hesabına bir sadaka olur. Kuşların yediği de sadakadır. Her insanın ondan yiyip eksilttiği mahsûl de onu diken Müslümana âit bir sadakadır." [Müslim, Musakaat, 2 (1552)]

"Kıyâmet koparken sizden birinizin elinde bir hurma dalı bulunur da bunu kıyâmet kopmadan dikmeye gücü yeterse, mutlaka onu diksin, bırakmasın."(bk. Tecrid-i Sarîh Trc.,VII, 124)

"Müslüman bir kişi bir ağaç diker veya ekin eker de ondan insan, hayvan veya kuş yerse, bu yenen şey kıyamete kadar o kimseye sadakadır."(bk. Müslim, Musakat, 10)

18-02-2022 18-02-2022 18-02-202218-02-2022 18-02-2022 18-02-202218-02-2022 18-02-2022 18-02-2022